Låna pengar utan en inkomst

Livet kan vara som en berg- och dalbana och det kan hända saker som är oväntade, vilket gör att man kanske står utan pengar. Då kan det vara så att man skulle behöva låna och gärna snabbt, men inte har någon inkomst. Som tur är går det numera i denna typ av situationer faktiskt att låna pengar fast man inte har någon fast inkomst varje månad.

Låna utan UC

Det kan till och med gå att låna pengar utan att behöva genomgå de vanliga kreditupplysningarna, UC, som långivare brukar ta, så länge man som låntagare uppfyller kraven som dessa har. Därför är det oftast inga problem att exempelvis låna 10000 utan UC om man skulle behöva det.

Medsökande

För att ta ett snabblån kan det underlätta om man har en medsökande i sin låneansökan. Detta eftersom de flesta låneinstitut och banker har en så kallad skuldkvot. En skuldkvot innebär att en skuld i ett hushåll, får uppgå till maximalt fem gånger vad den årliga inkomsten är i hushållet är. Detta innebär att om inte lånebeloppet för hushållet överstiger den maximala kvoter bör det inte vara några problem att kunna få ett lån.

Risker med lån utan en inkomst

Det finns alltid risker med att ta ett lån utan att man har en inkomst, eftersom man har skyldigheten att kunna betala tillbaka hela beloppet man har lånat och inom utsatt tid. Därför kan man säkert förstå att vissa långivare inte visar något intresse för ett lån till en person som inte har en fast inkomst. De flesta inser troligtvis att i och med att man inte har pengar som kommer in varje månad kan det vara svårt att uppfylla sina skyldigheter. Men man ska inte vara orolig, för det finns ändå möjligheten att kunna ta ett lån, trots att man inte har en regelbunden inkomst varje månad. Här kommer några exempel på hur man kan få lån utan inkomst:

Medsökande eller borgenär

För någon som bara har studerat och endast haft ett jobb här och där under studietiden kan möjligheterna till att låna ett belopp bli mycket begränsade, eftersom långivaren inte har någon säkerhet för låntagarens kommande inkomster i framtiden. Därför kan det underlätta att du kan ansöka om att ta ett lån ihop med en medsökande, eller att ha en borgenär för lånet. Detta ger långivaren säkerhet för de pengar man lånar, om låntagaren inte skulle kunna betala tillbaka lånet.

Sparade pengar

Om man inte har en inkomst, men däremot en stor summa pengar som man har sparat, finns det långivare som kan göra undantag och gör att man kan låna pengar i alla fall och använda sina sparade pengar som säkerhet.

Oregelbundna inkomster

Ett tredje exempel är om man har en inkomst som kommer då och då, som exempelvis för frilansare eller konsulter. Dessa jobb kan ge mycket bra inkomster, men det kan vara svårt att förutsäga när nästa uppdrag kommer ske. Vissa låntagare ger en möjligheten att ta ett lån i alla fall, baserat på att årskravet av en inkomst blir uppfyllt i alla fall.

Sms-lån

Det finns även möjligheten att ta ett sms-lån utan att ha någon inkomst. Men man bör tänka på att långivaren alltid gör en individuell jämförelse och bedömning om de ska acceptera ens ansökan eller inte. Oftast kostar det inget att skicka in en ansökan.

Utan taxerad inkomst

Att låna utan att man har taxerat för en inkomst i sin senaste deklaration kan också fungera. Då kan det räcka med att man har ett arbete och därför scannar in arbetsgivarintygen och skickar in dem tillsammans med låneansökan.

Låna som student

Vissa långivare anser att studiemedel är en inkomst och gör att man kan ta ett lån ändå. En extra fördel har man om man kan bevisa att man arbetar extra, fast man studerar. Då kan långivarna bedöma att i och med att man får in pengar varje månad så kan man ändå betala av lånet.

Låna med A-kassa

En del långivare beviljar snabblån fast man bara har A-kassa. Det kan förekomma ett krav att man ska kunna påvisa hur många dagar man har kvar på sin A-kassa, för att inte A-kassan ska hinna ta slut innan man har betalat tillbaka lånet.

Förtidspension eller sjukpenning

Det är inga problem att få ett sms-lån om man är förtidspensionär eller har sjukpenning, så länge den täcker vad man ska betala tillbaka på lånet.

Pension

Pension är faktiskt en inkomst som är taxerad. Därför lär det inte vara några problem att få ett snabblån. Men det kan finnas en övre åldersgräns på låntagaren.

Att tänka på innan lån av pengar

Det finns vissa saker man bör tänka på innan man tar ett snabblån och inte har en inkomst.

Man bör tänka på:

  • Att se till att man har full kontroll över sin ekonomi, för det gäller vara säker på att man klarar av att betala tillbaka lånet.
  • Räntan är oftast högre vid snabblån, jämför med andra lån. Det beror på att man inte har någon säkerhet för sitt lån.
  • Tar man snabblån slipper man hålla på med att tjafsa med banken och försöka förklara vad man ska använda de lånade pengarna till. Vid snabblån kan man använda pengarna till vad man vill.
  • Lånevillkoren blir sämre över lag i och med avsaknad av säkerhet.

Inkomstförsäkring

Det kan vara så att man har en inkomst för tillfället och vill skaffa sig ett skydd om man skulle råka ut för ett inkomstbortfall. Livet är oförutsägbart, man kan t.ex. bli uppsagd eller långsjukskriven. Då kan en inkomstförsäkring vara en lösning och det kan man skaffa via sin fackförening. Inkomstförsäkringen innebär att man kan behålla en större del av sin inkomst under en viss tid, vilket kan vara avgörande för att man ska komma på rätt köl igen.

Låneskydd

Vissa låntagare erbjuder ett låneskydd som är en typ av försäkring i samband med att man lånar pengar. Skulle det bli så att man exempelvis blir utan jobb eller sjukskriven en längre tid, täcker låneskyddet en viss del eller hela lånekostnaden hos långivaren.

Slutord

Att låna pengar utan inkomst är alltså fullt möjligt om vissa förutsättningar uppfylls hos långivaren. Det underlättar om man har en medsökande eller kan påvisa annan typ av säkerhet. Detta gör att man på så vis enklare kan få ett snabblån.